ΛΥΣΟΖΥΜΗ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ ΕΝΖΥΜΟ *Angelo*
ΒΑΡΟΣ 50 γραμμαρια
ΤΙΜΗ 8.50
3 είναι οι πύλες εισόδου Παθογόνων Οργανισμών στα πτηνά συντροφιάς.
Φύλακας των εισόδων αυτών αναγνωρίζετε ένα ένζυμο με ισχυρή & φυσική παράλληλα αντιβιοτική δράση το ένζυμο ΛΥΣΟΖΥΜΗ.
Αυτό παράγετε από τον οργανισμό στο συκώτι & το πάγκρεας.
Όταν τα δυο αυτά όργανα υπολειτουργούν είναι λογικό ότι και τα επίπεδα του ενζύμου αυτού να είναι περιορισμένα η και σε έλλειψη από τον οργανισμό.
Σε φυσιολογικά επίπεδα το ένζυμο ΛΥΣΟΖΥΜΗ , προστατεύει την από του στόματος είσοδο παθογόνων οργανισμών ως σιελογόνο ένζυμο, και είναι αυτό που τα θηλυκά μεταφέρουν μέσω του σάλιου τους και της τροφής,στους νεοσσούς από την πρώτη ήμερα που θα βγουν από το αυγό, πριν ακόμη αναπτύξουν το δικό τους ανοσοποιητικό,δίνοντας τους έτσι μια ισχυρή φυσική αντιβιοτική πρόληψη και προστασία. Το ίδιο ένζυμο μεταφέρετε και στο αυγό.
Θα πρέπει λοιπόν, εξετάζοντας τις παραμέτρους για την εμβρυική θνησιμότητα στο αυγό,και την θνησιμότητα των νεοσσών κατά την εκκόλαψη,να λαμβάνουμε υπ΄οψιν και την επάρκεια του ενζύμου-αντιβιοτικού στον οργανισμό των πτηνών.
Περιέχεται στο δάκρυ των ματιών και προστατεύει από μολύνσεις σπυράκια και γενικά την είσοδο και δράση μολυσματικών και παθογόνων βακτηρίων.
Στο δέρμα μέσω του λιπώδους ιστού.
Μελέτες του ενζύμου ΛΥΣΟΖΥΜΗ ως φυσική αντιβιοτική πρόληψη:
Ως φυσικό αντιβακτηριακό ένζυμο, η λυσοζύμη ασκεί βακτηριολυτική δράση απευθείας υδρολύοντας τη β-1,4-γλυκοσιδική σύνδεση μεταξύ Ν-ακετυλομουραμικού οξέος και Ν-ακετυλογλυκοζαμίνης των βακτηριακών πεπτιδογλυκανών στο κυτταρικό τοίχωμα [ 5 ] και έμμεσα διεγείροντας τη λειτουργία των μακροφάγων. 6 ]. Το συμπλήρωμα διατροφής με λυσοζύμη έχει αναφερθεί ότι βελτιώνει την ανοσολογική απόκριση, βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του φραγμού του εντέρου και βελτιώνει την απόδοση ανάπτυξης σε απογαλακτισμένους χοίρους [ 7 , 8 ]. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τον αριθμό των παθογόνων στο τυφλό των κοτόπουλων κρεατοπαραγωγής [ 9 , 10 ], ενισχύει την αντιοξειδωτική τους κατάσταση στο έντερο και τη μη ειδική ανοσία και βελτιώνει την αναπτυξιακή τους απόδοση [ 11]. Ως εκ τούτου, η λυσοζύμη φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει τα AGP σε προσπάθειες αύξησης της παραγωγής στη βιομηχανία πουλερικών
Έχουμε αναγνωρίσει τη λυσοζύμη ως κατάλληλη εναλλακτική λύση στα αντιβιοτικά (May et al., 2012; Oliver and Wells,
Συμπεράσματα: Η λυσοζύμη ανέστειλε την ανάπτυξη του Cl. perfringens τύπου Α στα 156 microg ml(-1). Σε υποθανατηφόρα επίπεδα, η λυσοζύμη ήταν σε θέση να αναστείλει την παραγωγή άλφα-τοξίνης.
Σημασία και επίδραση της μελέτης: Αναστολή του Cl. Το perfringens τύπου Α και η παραγωγή της άλφα τοξίνης από τη λυσοζύμη του ασπράδιου αυγού κότας δεν είχαν αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν. Αναστέλλοντας αυτό το παθογόνο των πτηνών και την παραγωγή τοξινών του, η λυσοζύμη έδειξε δυνατότητα χρήσης στη θεραπεία και την πρόληψη της νεκρωτικής εντερίτιδας και άλλων Cl. perfringens τύπου Α που σχετίζονται με ασθένειες ζώων.Συμπεράσματα: Η λυσοζύμη ανέστειλε την ανάπτυξη του Cl. perfringens τύπου Α στα 156 microg ml(-1). Σε υποθανατηφόρα επίπεδα, η λυσοζύμη ήταν σε θέση να αναστείλει την παραγωγή άλφα-τοξίνης.
Σημασία και επίδραση της μελέτης: Αναστολή του Cl. Το perfringens τύπου Α και η παραγωγή της άλφα τοξίνης από τη λυσοζύμη του ασπράδιου αυγού κότας δεν είχαν αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν. Αναστέλλοντας αυτό το παθογόνο των πτηνών και την παραγωγή τοξινών του, η λυσοζύμη έδειξε δυνατότητα χρήσης στη θεραπεία και την πρόληψη της νεκρωτικής εντερίτιδας και άλλων Cl. perfringens τύπου Α που σχετίζονται με ασθένειες ζώων.
Η λυσοζύμη είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία μολυσματικών ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα μετά από χορήγηση από το στόμα, ενδοφλέβια, ενδοπεριτοναϊκή και τοπική. Για παράδειγμα, η από του στόματος χορήγηση λυσοζύμης ασπράδι αυγού χρησιμοποιείται τώρα κλινικά στην ιατρική του ανθρώπου για τη θεραπεία φλεγμονωδών ασθενειών του αναπνευστικού και του πεπτικού επιθηλίου (Seno et al ., 1998 ). Στην ιριδίζουσα πέστροφα, οι ενέσεις λυσοζύμης μείωσαν τη θνησιμότητα από πρόκληση με Aeromonas salmonicida κατά περισσότερο από τρεις φορές και η από του στόματος χορήγηση μείωσε τη θνησιμότητα από τον ιό της λοιμώδους νέκρωσης του παγκρέατος δύο φορές (Siwicki et al ., 1998 ). Η ενδοπεριτοναϊκή χορήγηση μειώνει την παθολογία που προκύπτει από μια Klebsiella pneumoniaeμόλυνση σε ποντίκια (Ivanovska et al ., 1996